top of page
pexels-aaron-ulsh-2860705_edited.jpg

Milieubewustzijn

De weg naar duurzame energie.

Marc St.-Onge: "Als oprichter van een schoonheidsbedrijf wil ik eerst erkennen wat er niet mooi is in deze wereld. In de afgelopen eeuw heeft de mens eigenhandig de natuurlijke orde verstoord. We hebben hele diersoorten uitgeroeid, onze natuur verloren en de lucht, het water en de bodem vervuild. En nu de CO2-niveaus wereldwijd ongekend hoog zijn, staan we allemaal voor moeilijke keuzes. 

Terwijl de wereld om ons heen er somber uitziet, geloven wij dat echte transformatie mogelijk is. We moeten met de natuur samenwerken, niet tegenwerken. Bij Bend Beauty gebruiken we ons bedrijf als een kracht voor het goede en een kracht van de natuur. We vinden het belangrijk om op een transparante manier onze weg naar meer schoonheid in deze wereld te delen."

marc rond.png

Bend Beauty & het milieubewustzijn

1. Efficiënte decarbonisatie

Nu de CO2-niveaus wereldwijd nog steeds stijgen, moet de wereld snel handelen om haar koolstofvoetafdruk te verkleinen en over te schakelen op groene energieoplossingen. Bend Beauty doet dit als volgt: 

  • De faciliteiten worden voor 100% aangedreven door groene energie uit zonne-energie, windenergie en waterkracht.

  • Door een hoge virtualisatiegraad van onze werkruimte hebben we onze transportvoetafdruk drastisch verkleind. 

  • We hebben geïnvesteerd in een bedrijf dat duurzame energie produceert.

2. Fondsen voor het milieu

Via een lidmaatschap van 1% for the Planet doneert Bend Beauty één procent van elke verkoop aan non-profits voor het milieu. 

We hebben meer dan $1 miljoen gedoneerd aan non-profits en hebben geholpen hun werk onder de aandacht te brengen en belangrijke campagnes te steunen. Zij hebben onder meer natuurgebieden in stand gehouden, bedreigde diersoorten beschermd en gelobbyd voor verbeterde regelgeving.

3. Duurzame toeleveringsketen

Net als alle bedrijven consumeren wij dingen en dat zullen we blijven doen. Het verschil is dat Bend Beauty een verantwoorde supply chain strategie heeft ontwikkeld om de impact op het milieu te minimaliseren.

  • We hebben een inkoopbeleid opgesteld dat garandeert dat alle kantoorbenodigdheden, elektronica, voedingsmiddelen en schoonmaakmiddelen aan een gedetailleerd milieueffectonderzoek worden onderworpen.

  • We hebben een inkoopgids voor grondstoffen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat onze voedingssupplementen voldoen aan de strengste milieu- en ethische normen, waaronder, indien mogelijk, het gebruik van biologische ingrediënten en ingrediënten uit de zee die gecertificeerd zijn als "duurzaam geoogst". 

bottom of page